Monogrāfijā ir aplūkota teroristiskās organizācijas, precīzāk Islāma valsts (Daesh, ISIS) un tās ietekme uz pieaugošajiem terorisma draudiem.

Māris Kūlis, dr. phil, LU Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieks 2017. gadā izdeva monogrāfiju "Terorisma krustugunīs. Islāma valsts", kam 2018. gadā sekoja monogrāfijas otrais papildinātais izdevums.

Monogrāfija "Terorisma krustugunīs. Islāma valsts" sniedz padziļinātu terorisma analīzi, pievēršoties jautājumiem par terorisma izcelsmi un ietekmēm, kas atstājušas paliekošās sekas 21. gadsimta ģeopolitiskajā telpā. Un, lai arī varētu šķist, ka Latvijā terorisma tēma nav būtiska, autors norāda, ka terorisms nav tikai militārās un politiskās jomas jautājums, terorisms apdraud un ietekmē kultūru un sabiedriskos kārtību un attīstības virzības ne tikai Tuvajos Austrumos, bet arī Eiropā un citās pasaules valstīs un reģionos. Terorisms ir drauds, kas var skart katru, un jo īpaši, kad “pasaule ir nonākusi terorisma krustugunīs”.

Kūlis, Māris. Terorisma krustugunīs. Islāma valsts. Rīga: LU Filozofijas un socioloģijas institūts, 2018. -526.lpp. ISBN 978-9934-506-53-6

Dalīties